PhDr. Josef Skála, CSc.

historik, publicista a editor revue Střípky ze světa
  • KSČM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 4,24. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

15.03.2019 11:02:48 - Kozmo

Výročí 80 let od okupace naší země nacistickým Německem a tzv. "nové pohledy"?

Vážený pane doktore, ve výročí 80 let od tragické okupace naší země nacistickým Německem se objevují v mediálním prostoru různá hodnocení, tzv. "nové pohledy". Dochází k zamlčování příčin za následek. Události po osvobození , jsou ty hlavní, ale co se dělo za okupace, to se zamlčuje. Že náš národ měl být zlikvidován, dnes snad ani není pravda. Neustále jsou snahy o zrušení platnosti dekretů prezidenta Beneše atd., do toho se zapojují i media, včetně politiků (např.:lidovci a sudeťáci a jiní). Stejně tak jsou strašné názory, že nás Rudá armáda v roce 1945 "přepadla" a lže se i o osvobození naší země.Co si o tom máme myslet? Děkuji.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

15.03.2019 23:56:07 - PhDr. Josef Skála, CSc.

Vy žádné dlouhé rady nepotřebujete. Tomu proradnému lhaní vidíte pod kůži sám a velice přesně. Cílem je obrátit vzhůru nohama úplně vše, co je v moderních dějinách skutečně směrodatné. Důvody to má hlavně dva. Dnešní mocenské "elity" to unáší přesně opačným směrem, než kudy to brala naše národní a sociální emancipace. Tím víc se tribunálem jejich diletantismu a kolaborace stává každý minulý krok, který nás posouval kupředu. Už proto se nadává dokonce i husitům - a pobělohorské "temno" přemalovává "krásami baroka". Druhý motiv ještě hanebnější. I naše země je stále povolnějším komplicem cizí "strany války" - poprvé za celé dějiny novodobé státní samostatnosti. Proto se zběsile cenzuruje a "přepisuje" vše, čím jsme dřív stáli na přesně opačné straně - a za naše spasitele vydávají jaderní vyděrači, Hitlerovi sponzoři i spousta jiných darebáků, jimž dnešní "strana války" jakoby vypadla z oka.