Miloš Vystrčil

PROFIL NENÍ POUŽÍVÁN.Případné dotazy na kontakty v Detailech
  • ODS
  • Jihlava
  • předseda Senátu
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,21. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

05.09.2012 18:58:06 - houzar

Zdanění PHM

krátce: jako invalidní důchodce dostávám státní příspěvek 400,-Kč/měs namobilitu/dříve se říkalo na benzín.pro sviji potřebu v úsporném režimunatankuji 20L.benzinu v ceně cca 750Kč . v ten moment odvádím dle současného daňového zatížení 20Kč z 1L.benzinu t.j.400Kč státu.moje znalosti z VŠ TUTO ROVNICI NEDOKÁZALY vyřeši t mžete snad VY jako učitel a senátor
Ing. Vladimír Houzar Třešť v.houzar@centrum.cz

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

06.09.2012 0:05:10 - Miloš Vystrčil
Pokud tomu dobře rozumím, tak Vám vadí, že celková daň placená při prodeji PHM je stejně velká jako je státní příspěvek, který pobíráte.  Dle mého názoru se nejedná o rovnici, ale o náhodu. Pokud jste tím chtěl naznačit, že by se například spotřební daň na PHM měla snížit, myslím si to intuitivně spíše také, ale nejsem ministr financí ani premiér a elementární loajalita a snad i určitá víra v to, že by oba měli mít svůj odlišný postoj experty podložený způsobuje, že v tuto chvíli argumenty obou názorových stran ještě sleduji a vyhodnocuji.