Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

29.03.2019 21:40:00 - laco

Co stálo za těch 500 000 mrtvých iráckých dětí?

K vystoupení Madeleine Albrightové v Praze při oslavách výročí vstupu ČR do NATO se ve věci bombardování Srbska vyjádřil poslanec ČSSD Jaroslav Foldyna následovně: „ Čekat od Madeleine Albrightové, že bude tohle celé objektivizovat, když to celé nařídila a má ruce od krve nejen v Jugoslávii, ale též v Iráku, když říkala, že těch 500 tisíc mrtvých dětí stálo za to, tak očekávat, že něco přizná nebo řekne něco jiného, to se nedá.“ Dodnes jsem nepochopil, co „stálo za to“, za těch 500 000 mrtvých iráckých dětí. S takovým cynickým způsobem vyjadřování jsem se totiž nesetkal ani v literatuře faktu u nejvyšších nacistických pohlavárů. Vy víte co stálo za těch 500 000 mrtvých iráckých dětí?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

01.04.2019 7:27:21 - Ing. Antonín Seďa
 Opravdu nevím, o čem hovoříte a proč se spojují dvě odlišné události. Postoj kolegy Jardy Foldyny rozumím, protože on má v Srbsku kořeny a nadstandardní vztahy. Nicméně i on zapomíná, že Srbové vraždili Chorvaty, Slovince a zejména muslimy s Bosny a Hercegoviny. Prostě Srbsko, jako největší země bývalé Jugoslávie stála proti nezávislosti jiných národů. Také bych připomněl odstřelování Sarajeva srbskými jednotkami. Tohle jsou totiž důsledky každé války, ve kterých dochází k vraždění civilního obyvatelstva. Opravdu nevím, zda v Iráku zahynulo 500 000 dětí, ale kdyby zahynulo pouze jedno dítě, tak je to tragédie. Z tohoto pohledu nelze civilní oběti a to zejména smrt dětí ničím odčinit, ani zdůvodnit. V tomto směru je důležité, aby mezinárodní společenství, tak jako v bývalé Jugoslávii, šetřilo zločiny vůči civilnímu obyvatelstvu a aby viníci byli potrestáni. A to bez ohledu, jestli to vykonaly jednotky Sadáma Hussaina či vojáci USA. Z tohoto pohledu souhlasím s vyjádřením bývalého kolegy Foldyny k cynickému způsobu vyjadřování bývalé ministryně zahraničí USA.