Tomáš Zdechovský

Poslanec EP a člen předsednictva KDU-ČSL
  • KDU-ČSL
  • europoslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,92. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

03.04.2019 14:51:58 - jari

CÍRKEV JE JAKO NĚMECKO PO HOLOKAUSTU

Dobrý den, nemyslíte, že to Halík docela trefil? https://www.respekt.cz/tydenik/2019/13/cirkev-je-jako-nemecko-po-holokaustu Souvisí nějak změna názvu vaší strany s tím, co se v církvi děje?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

04.04.2019 10:42:25 - Tomáš Zdechovský
 Dobrý den,o nutnosti řešit problémy uvnitř církve nepochybuji. Zároveň si ale myslím, že holokaust byl obrovskou tragédií, která neměla v dějinách 20. století obdoby. Proto bych byl k jakémukoli přirovnávání k holokaustu velmi opatrný.
Jinak změna názvu nijak nesouvisí s děním v katolické církvi. Změna má ryze praktický důvod - zjednodušení příliš dlouhého názvu a větší srozumitelnost pro voliče. Strana ani není přímo vázaná na žádnou konkrétní církev. Je otevřená všem, kdo se ztotožňují s jejími hodnotami. Mimochodem, v nově zvoleném předsednictvu strany je jeden evangelík a jeden člen Církve bratrské. S pozdravem a přáním hezkého dne Tomáš Zdechovský