PhDr. Josef Skála, CSc.

historik, publicista a editor revue Střípky ze světa
  • KSČM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 4,24. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

14.04.2019 12:49:49 - krrissus

Přeji pěkný den pane doktore.

Jaký je váš názor na nezákonné vydání ruského hackera Jevgenije Nikulina do USA. Kam jsme se to dostali, když české zákony nedodržuje soudce ani ministr spravedlnost. Jsou přání amerických politiků nad našimi zákony? Copak jsme už kolonií západu a USA?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

14.04.2019 23:55:09 - PhDr. Josef Skála, CSc.

Já jsem proti jeho vydání ostře protestoval už tehdy. I na televizní kamery a rozhlasové mikrofony - v tvrdých střetech s politickými poskoky, kteří Nikulinovo vydání bránili jako spásu demokracie a naší bezpečnosti. Už tehdy jim samozřejmě nevonělo, když jsem je konfrontoval tím, že šéf Sněmovny reprezentantů USA k nám tehdy přijel hlavně proto, abychom mu Nikulina vydali a dožadoval se toho dokonce i ve svých veřejných vystoupeních. A že letadlo, které toho mladého Rusa odvleklo do USA, stálo na ruzyňském letišti už týden dopředu - aby ho do něj vyvlekli hned po pokoutném vydání souhlasu příslušnou českou institucí dřív, než se o jejím rozhodnutí dozvěděl Nikulinův advokát. Byly to bakchanálie ubohého, upachtěného slouhovství.

Od té doby se po tom klukovi slehla zem. Která z hvězdiček naší "investigativní" žurnalistiky se zajímá o jeho další osud? Stál-li Velkému bratrovi za cestu šéfa SN do Prahy - a zvláštní letadlo blokované týden v Ruzyni - lze důvodně předpokládat, že Nikulina "zpracovávají" s docela jasným cílem. Například aby se "přiznal", že byl z těch, kdo zařídili porážku "Killary" a teď toho "hořce lituje". A pokud to neudělá, vyjde na svobodu už v docela jiném věku. Pokud český stát přiznává, že v jeho případě pochybil, měl by se zasadit o nápravu. Například žádostí, ať nám Amerika Nikulina vydá zpátky.