PhDr. Josef Skála, CSc.

historik, publicista a editor revue Střípky ze světa
  • KSČM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 4,24. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

26.04.2019 18:59:37 - sirianus

Dvojí metr vazala Petříčka

Dobrý den, pane Skálo,
česká diplomacie odsoudila ruský záměr dávat pasy proruským separatistům, ale na druhou stranu, když Ukrajina začala vyplácet důchody banderovcům, ministr Petříček to odmítl odsoudit s odůvodněním, že by šlo o vměšování do záležitostí Ukrajiny...! Co tomu říkáte? Děkuji za odpověď, Jan Mecka

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

27.04.2019 1:04:26 - PhDr. Josef Skála, CSc.

Ti "separatisté" nejsou žádní fašisté. Odmítli se naopak podřídit režimu, který fašisty velebí jako národní hrdiny. Vadí-li Petříčkovi jejich podpora, kdežto velebení fašistů je mu šumafuk, je to doznání, jemuž slušný člověk rozumí na tisíc procent. Ministry, blahosklonné k fašistické verbeži, má tato země poprvé ve svých dějinách. Teprve za domnělého "vítězství demokracie". Petříček sice není první. V dresu strany, vzniklé jako dělnická a revoluční, v tom však láme rekordy. Že to možná dotáhne i na hřebík do rakve své partaje, říkám už docela dlouho. Teď to však vypadá, že chce být i hrobníkovou lopatou. 

Časy se ovšem mění. Porošenko však dostal exemplární výprask. Nové koště má šanci, jen přijde-li s ním změna k lepšímu. Šanci má jen přesně opačným směrem, než kterému upsal duši Petříček. Na blamáž, jež ho nemá kudy minout, se těším jako batole na vánoční stromeček.