PhDr. Josef Skála, CSc.

historik, publicista a editor revue Střípky ze světa
  • KSČM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 4,24. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

03.05.2019 14:41:49 - Jarka z Brna

Držím vám pěsti, přeji zdraví.

Paní Konečná a pan Dolejš souhlasem o přijetí eura, pravili stranu o mnoho hlasů a příznivců.Vedení KSČM MNE ZKLAMALO. Souhlas o přijetí eura je zároveň souhlasem s politikou EU. Bude nás to stát další ústupky , třeba migrační...Ty dvě věci nelze bohužel oddělit. Obyčejní pracující lidé na tom jen zase prodělají. Do EU by jste měl jet jako poslanec vy nebo p. Semelová.Prostě za některými principy musíme prostě stát pevně.Jinak si vůbec už nemusíme říkat komunisté....Přitom tolik pracovitých členů je pevných v kramflecích... Poraďte, co dělat? Tady ryba smrdí od hlavy.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

04.05.2019 11:08:23 - PhDr. Josef Skála, CSc.

Váš názor není bohužel ani zdaleka ojedinělý. Podobných – a mnohdy ještě tvrdších – hodnocení mi chodí spousty. Docela často i sem, na Parlamentní listy. Vidí-li to tak „obyčejní pracující lidé“, je to velice vážné varování. Lidé jako já ho berou smrtelně vážně. A to, aby následovaly i odpovídající závěry, nejen požadují, ale také je sami navrhují.

Od těch, kdo mají naše prohry na svědomí, za to schytáváme spršky nadávek. Příjemné to není, právě to je však zároveň slibné znamení. Změnu, v jejíž potřebě se s Vámi plně shoduji, si mohou vynutit jen ti „pracovití členové pevní v kramflecích“. Jedině ještě větším tlakem přímo tam, kde se rozhoduje, kdo bude delegátem každé konference, natož sjezdu. Zda tam, i když mu půjde o to samé jako nám dvěma, nebude jen skřípat zuby, ale vezme si slovo a řekne bez okolků, co všechno i kdo všechno nám to už kazit nesmí – a tedy i co a koho chceme místo nich.

Většině komunistů – i našich příznivců a voličů - chybí právě to, co Vám. Jen co však dojde na lámání  chleba, sváže jim mnohdy ruce pocit, že „nesmí narušit jednotu“. To, že se nemůžeme zvrhnout v televizní Máte slovo, je samozřejmě naprostá pravda. Ani jednota se však nesmí zvrhnout v pravítko, jimž pan učitel plácá přes prsty prvňáčky. Zvlášť pokud si pan učitel stále častěji neví rady. A plácá leckdy i nesmysly, z nichž jdou oči šejdrem i těm, koho má omylem za nevědomé prvňáčky.