PhDr. Josef Skála, CSc.

historik, publicista a editor revue Střípky ze světa
  • KSČM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 4,24. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

05.05.2019 16:02:29 - Kozmo

Je dnešní KSČM ještě komunistickou stranou?

Vážený pane doktore, je dnešní KSČM ještě komunistickou stranou: Sleduji již dlouhodobě přístup KSČM k politickému vývoji naší země. Strana nechává ležet na ulici nosná témata, která zajímají její občany a řeší marginální věci. Například mediálně oblíbená poslankyně Konečná nebo poslanec Dolejš (který se nazval" jiným komunistou" - jak uvedl v pořadu TV Soukupa), uvedli, že chtějí zavést euro. Copak nevědí, že dojde tím k ožebračení občanů ČR o jejich úspory, četně jejich platů? Směna koruny za euro neodpovídá skutečné hodnotě naší měny. Podle různých ekonomů se uvádí, že reálná směna se pohybuje mezi 18 - 19 Kč za euro. Dlouhodobě špatným vedením státní banky došlo k jejímu naplnění eurem a pomocí nevýhodné směny by stát snížil svůj dluh. Vyjádření uvedených poslanců jenom ukazuje, kam směřují úvahy vedení KSČM! To nemluvím o nejvyšším vedení v čele s Filipem, kteří vyměnili svoji ideu za lukrativní finanční posty. Děkuji.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

06.05.2019 10:23:20 - PhDr. Josef Skála, CSc.
KSČM je stranou desetitisíců komunistů, kteří by stáli právě o to, co požadujete. Jejich vůle se ovšem naplňuje tak, jak to kritizujete zdaleka nejen Vy. Snaha o nápravu zatím stále tahá za kratší konec, byť na dvou posledních sjezdech to prohrála jen o "prsa thajské puberťačky". Cestou "Vítěz bere vše!" se to, co straně bere sílu a vliv, jen dál prohlubuje. Právě téhle cestě fandí úplně všichni, kdo by si přáli co nejslabší a nejpovolnější komunistickou stranu. A mají i spoustu nástrojů, jak nezůstat jen u platonických přání. "Jiný komunista" získal na posledním sjezdu jen 41 ze 313 hlasů. V souboji o post místopředsedy skončil až čtvrtý. Prvé kolo si troufla vyhrát moje maličkost. Dostal jsem hlasů tři a půl krát víc. Je to náhoda, že právě to je pro média pomalu takové tajemství, jako kam by ochranka ukryla prezidenta a vládu v případě války či jiné pohromy?

Kdo dostává slovo na obrazovkách, sledovaných statisíci lidí? Právě i k otázce, co naší zemi přineslo umělé znehodnocování koruny? Lidé jako já, nazývající věci pravým jménem? Upozorňující na ztráty ve stovkách miliard na úkor náš všech - a na skrznaskrz parazitní, ale i naprosto bezrizikový zisk spekulantů, jimž to šlo naproti? Ani náhodou. Na všechno, co je skutečně podstatné, mají v televizích monopol "jiní komunisté". Fikci o jejich neskonalé moudrosti a nepostradatelnosti to má šířit i mezi komunisty - zvlášť těmi v už důstojném věku, pro něž je právě televize mnohdy fakticky jediným informačním zdrojem. Nám, komu se tahle možnost vyjádření upírá, dávají slovo "jen" alternativní média typu Parlamentních listů. To "jen" je v uvozovkách proto, že se týká pouze a jen otázky, odkud se o dění dozvídá zřejmě už většina členské základny strany. Pokud jde o skutečnou svobodu projevu, nesahá totiž "mainstream" alternativním médiím ani po kotníky.