PhDr. Josef Skála, CSc.

historik, publicista a editor revue Střípky ze světa
  • KSČM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 4,24. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

07.05.2019 9:55:51 - Josef Joklík

Šíření genderové zvrhlosti

státní výchovný gender mainstreaming v USA již přináší své hořké ovoce. Nedávno americká média masivně rozšířila příběh patnáctileté školačky, která tvrdila, že není „ani chlapec, ani dívka“ (24. října 2017 v New York Times). Na školní schůzce, která byla na její žádost svolána, toto děvče ve škole veřejně oznámilo, že se odmítá považovat za zástupce „bipolárního“ lidstva, a proto jí namísto „ona“, nebo „on“, musejí říkat „ono“. Vlastním rozhodnutím náhle bezpohlavní žačka požadovala, aby jí nazývali „ono“, a apelovala na vedení školy předložením petice požadující pro ty, kdo se považují za „ono“, otevření speciálních toalet. Mimochodem, v USA pro děti typu „ono“ ve školách již oficiálně navrhli několik „nových ukazovacích zájmen“ (pro neutrální „ono“ bytost: gender-neutral pronouns like „they, them, theirs“).

Výsledek na sebe nedal dlouho čekat. Americká média již dnes tvrdí, že pojem „pohlaví“ je údajně téměř zcela odstraněn z vědomí amerických školáků. Zajímá mě kde to skončí.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

07.05.2019 17:56:52 - PhDr. Josef Skála, CSc.

Jádrem demagogie, která z nás chce nadělat "duchovní bezdomovce" - ten výstižný pojem si rád půjčuji od Lenky Procházkové - je zbavit nás jakékoli identity. Už nejen sociální a národní, ale dokonce i té, jež činí z muže chlapa a ze ženy něžné pohlaví. Mně jsou ty zvednuté ukazováky proti "homofobii" a jiným fantastickým zjevením z duše protivné. O to víc škodí každé skutečně levicové a demokratické síle, nechá-li je papouškovat i svým jménem. Žvást o "třetím pohlaví" a podobné pitomosti jsou nástrojem snahy o naši proměnu ve stádo, s nímž si panstvo bude pohrávat jako kočka s myší.