Ing. Vojtěch Munzar

  • ODS
  • Středočeský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,03. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

13.05.2019 13:10:57 - Brazil

operátoři

Můžete garantovat, že se do dvou let narovná trh a operátoři budou jednat se všemi stejně, sníží ceny, a že čtvrtý operátor přinese změnu? Protože, co když se spolčí s těmi stávajícími? Také by mě zajímalo, jaké jsou příjmy státu od mobilních operátorů a na čem to závisí? Nejsou ceny tak drahé, protože jak je u nás zvykem, jsou vysoké daně? Typický příklad je jedno z nejvyšších zdanění práce. S tím byste taky mohli něco udělat. Máte to v plánu nebo se zříkáte jako opozice odpovědnosti?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

30.05.2019 15:46:10 - Ing. Vojtěch Munzar
Dobrý den,děkuji za Vaše dotazy. Větší konkurenceschopnost by měla snížit cenu. Pokud čtvrtý operátor bude chtít získat zákazníky a část dnes obsazeného trhu, tak by měl nabídnout výhodnější podmínky než stávající operátoři. Ti by na to měli reagovat, pokud své stávající zákazníky nechtějí ztratit. Proto podporujeme novelu zákona, která by měla umožnit jednodušší, rychlejší a levnější (v případě dlouhodobých smluv) přechod lidí k jinému operátorovi. Je to samozřejmě předpoklad, těžko může stát něco garantovat, ten je od toho, aby vytvořil dobré podmínky. Příjem od stávajících operátorů je o něco více než 2 mld. Kč. Ale na vysoké ceny má větší vliv nedostatek konkurence. Souhlasím s tím, že zdanění práce je extrémně vysoké, proto jsme předložili novelu zákona o daních z příjmů, která by měla vést ke snížení daní z příjmu zaměstnanců o 7 %. Vláda projednala tento návrh s negativním stanoviskem a díky blokaci koaličních stran se návrh ve sněmovně zatím neprojednával.