RNDr. Luděk Niedermayer

  • TOP 09
  • europoslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,31. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

05.06.2019 17:34:27 - dinosaurus Rex

Jsme v EU raritou?

Myslím ohledně toho, jak moc řeší Babiše a jeho střet zájmů. Ptají se vás na to třeba poslanci z jiných zemích? Nepoškozuje nás to? Podle mě musíme být minimálně nedůvěryhodní, když je za nás jako premiér vyjednává někdo, kdo čelí obvinění z podvodu.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

15.07.2019 9:13:01 - RNDr. Luděk Niedermayer
 Dobrý den, 


moc Vám děkuji za zajímavý dotaz.

Jak často říkám, v EU je 28 "trouble makrů" - potížistů a my jsme jedním z nich.

Tímto, ale nechci nijak zlehčovat problémy, které náš pan premiér má, a které jsou v Evropské unii bezprecedentní. Musím potvrdit, že kolegové z jiných zemí jsou o situaci u nás obeznámeni a třeba bývalá německá europoslankyně Grässle upozorňovala velmi hlasitě na střet zájmů pana Babiše a praktiky čerpání evropských dotací. Možná jste o ní před pár měsíci četl v médiích, kdy se pan Babiš snažil od její kritiky distancovat. Myslím si, že právě Němci sledují vývoj u nás bedlivě, protože dotace, které z EU čerpáme z velké části pochází právě od německých daňových poplatníků. Právem se ji nelíbí, že pak unijní peníze skončí ve firmách Agrofertu, či na Čapím hnízdě.

Také při vyjednávání na Evropské radě bylo vidět, že ne všichni státníci berou našeho pana premiéra jako sobě rovného. Sám prozradil, že pro něj jméno nynější kandidátky Ursuly Von Leyen bylo překvapením. Selfie s Merkel a Makronem asi vstupenkou na jednání v nejužším kruhu nejsou, i když to tak pan premiér prezentuje.

Osobně jsme se zatím naštěstí nesetkal s tím, že by mne jako Čecha někdo automaticky kvůli panu Babišovi považoval za nedůvěryhodného, ale dobré jméno nám v Evropě bohužel nedělá. Problémy, které zmiňuji jsou spojené s jeho osobou a jeho politickou kompetencí. Proti tomu má naše země spoustu lidí, kteří mají velký respekt a úctu. A naši diplomaté, pokud mají "rozumné zadání", jsou dobří a cenění vyjednavači. Mohli bychom si v Evropě stát, tedy v případě, kdybychom měli lepšího premiéra, dle mého soudu mnohem lépe.

S pozdravem,

LN