Mgr. Olga Sedláčková, MBA

  • BPP
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,64. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

09.09.2012 19:17:33 - MichalDiviš

Olga Sedláčková SNK-ED kandiduje do senátu v Praze 2.

Dobrý den, pokud se nemýlím, kandidujete do Senátu. Mohu se zeptat, s jakou vizí a co Vás k tomu vede? A jak vnímáte názory o nadbytečnosti této instituce?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

10.09.2012 9:27:56 - Mgr. Olga Sedláčková, MBA

Dobrý den, pane Diviši

Děkuji za váš dotaz. Ano, je to pravda, kandiduji do senátu ve volebním obvodě Praha 2.

Moje vize pro senát je můj volební program, a to

·         Hazard z města ven! zásadní snížení dostupnosti hazardu, řešení negativních sociálních jevů, které s hazardem přímo souvisí – především návazná kriminalita, rozvoj závislostí, dostupnost hazardu pro děti a mladistvé.

Konkrétně např. chci, aby byla co nejrychleji zakázána venkovní reklama na hazard, stejně jako je zakázána reklama na cigarety.

·         Zachování bezplatné zdravotní péče!

Reforma systému zdravotnictví je určitě potřebná, ALE úspory musíme hledat uvnitř systému, nechci zatěžovat občany dalšími poplatky a přímými platbami, každý kdo platí zdravotní pojištění má nárok na stejný přístup ke zdravotní péči. Rozhodně se nechci dočkat toho, že se někteří občané/skupiny občanů, kteří platí řádně zdravotní pojištění, ale nemají už prostředky na všechny možné další poplatky a přímé platby, nedostanou ke kvalitní zdravotní péči. To je určitě špatně a neprospěje to nikomu.

·         Oživení hospodářského růstu! 6% = znovuzavedení snížené sazby DPH na potraviny, energie, léky, dětské zboží, tiskoviny a knihy, nově pak na telekomunikační služby a další položky, které musí běžně nakupovat každý člověk a každá rodina bez ohledu na to, kolik vydělává. Snížené sazby DPH jsou v dobře fungujících ekonomikách běžné, nevěřte nikomu, kdo vám tvrdí opak. 

·         Evropská integrace:

Podporuji hlubší integraci ČR do Evropské unie. EU je pro nás příležitost, ne hrozba. Musíme maximálně využít to, co nám členství v EU nabízí, tedy jak fondy EU, tak i možnost čerpat zkušenosti jiných zemí, a tím myslím především země jako je Holandsko, Švédsko, Velká Britanie, Německo.

·         Osobní téma pro volební obvod: 

Aktuální stav sportovního objektu TJ Bohemians v Riegrových sadech, a jak ho  zlepšit. V tomto objektu jsem sama jako žákyně a dorostenka strávila mnoho času a je mi líto, že dnes je v horším stavu než tehdy. Věřím, že je potřeba s tím něco udělat.

Privatizace bytového fondu.

Senát nepovažuji za nadbytečný. Horní komora může a také poskytuje dolní komoře parlamentu cenou zpětnou vazbu, a to i proto, že způsob volby do senátu umožnuje volit i zástupce menších stran a nezávislé osobnosti.

Do senátu kandiduji proto, že mě baví politika a věcná politická diskuse o tom, kam by Česká republika měla směřovat, jaký by měl být daňový systém, jaké zdravotnictví chceme mít a další podobná témata. Asi vám to zní jako hloupé klišé, ale prostě je to tak. Více informací pa naleznete zde: www.snked.cz

 Hezký den,

Olga Sedláčková