Mgr. Jiří Dienstbier, ml.

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,35. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

12.09.2012 17:32:59 - Jan57

Exekuce

Jak je možné, že exekutor uspokojí z vymožených financí od dlužníka nejdříve sebe a až teprve potom věřitele, jak je možné, že o exekuci se dozvíte až teprve tehdy když k ní dojde, bez toho aniž by vás kontaktoval soud a dokonce i věřitel. Vysvětlím v kostce z vlastní zkušenosti. I když jsem měl u VZP přeplatek v řádu desítek tisíc, nebyl tento přeplatek použit na platby pojistného a ani mi nebyl vrácen. Naskakoval dluh a penále. Přeplatek byl použit na platbu penále a dluh je vymáhán přes exekutora, částka je cca 24 000,- Kč. Ale nikdo mě o vymáhání neupomínal, až od exekutora jsem se dozvěděl o zablokování bytu a dluh musím splácet i když jsem měl u VZP přeplatek. To je jedna stránka, druhá je, že jsem jednorázově zaslal 10000,- Kč a přišel mi od exekutora dopis s vyúčtováním, kde je jasně uvedeno, jak s touto částkou bylo naloženo. Byla uspokojena nejdříve pohledávka exekutora a to dalo do kupy celkem 10000,- Kč. Takže VZP zatím musí počkat.
No a aby toho nebylo málo, tak na druhou stranu jsem i já věřitelem, soud jsem vyhrál, dlužník má platit a není to málo a rok po soudu stejně nic nemám. Kdybych chtěl dluh prodat, tak nejvyšší nabídka by pokryla sotva třetinu dluhu. Takže exekutor získává nejen peníze za "svou práci", alenještě okrade věřitele.
S pozdravem Licek Jan

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

Tento dotaz čeká na zodpovězení.