Miloš Vystrčil

PROFIL NENÍ POUŽÍVÁN.Případné dotazy na kontakty v Detailech
  • ODS
  • Jihlava
  • předseda Senátu
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,21. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

01.10.2019 11:26:04 - občan Hurta

důchody

Piráti chtějí lidi motivovat, aby pracovali déle. Měl by se podle vás posouvat odchod do důchodu? Maláčová sice slibuje v prosinci představit reformu, ale je otázkou, co z ní vzejde. Vy jste člen komise
pro důchody. Podílíte se nějakaktivně na její přípravě? Co navrhujete? Kde chce stát vzít v roce 2050 a dál na důchody?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

10.10.2019 18:04:36 - Miloš Vystrčil
Dobrý den.Dle mého názoru je možné v případě dlouhodobého výkonu zejména fyzicky náročného povolání bez možnosti rekvalifikace uvažovat o možnosti dřívějšího odchodu do důchodu než je tomu u jiných profesí.Komise pro spravedlivé důchody má asi 50 členů, tak si představte o jak konstruktivní a dělný orgán se asi jedná. :-)Na přípravě materiálů se kromě vystoupení na komisi a předkládání návrhů přímo na jednání zpravidla nepodílím, neboť toto je věcí předsedkyně a aparátu komise, která tak činí na základě zadání komise.Do této doby se komise skutečnou reformou důchodového pojištění nezabývala a řešila aktuální situace se týkající parametrické změny (nízké důchody seniorek, které vychovaly děti - zde jsme například návrh na řešení předložili, odchody do důchodu v závislosti na profesi, …).Náš návrh na řešení představila Sandra Udženija v dokumentu Země , která vítězí.

https://moje.ods.cz/ods-admin/application/application-public/content/page/0391/39160.pdf



Miloš Vystrčil