PhDr. Lubomír Zaorálek

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,78. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

06.10.2019 16:44:34 - Vl. Urban

Proč se staví Národní muzeum železnice v Praze a ne v Chomutově?

Proč chcete postavit za miliardu a 680 milionů Národní muzeum železnice v Praze, kde je dost velkých muzeí? Správně jste si všiml, že v Praze nežije 9 000 000 obyvatel.

Proč stále pokračujete v projektu exministra Staňka, který prosadil, že se v Praze za miliardu a 680 milionů postaví další nové velké muzeum pro Národní technické muzeum, kterým má být Národní muzeum železnice na Masarykově nádraží. Ať se nové velké železniční muzeum postaví, ale v Chomutově.

V Chomutově má NTM obrovské sklady muzeální železniční techniky, které jsou součástí tzv. kulturního pokladu ČR. V Chomutově je hodně místa. V Praze není prostor a trať kde by mohly jezdit muzejní vlaky. V Chomutově lze zapojit nevyužívanou dráha z Chomutova do Vejprt. To v Praze nejde.

Návštěvnost Národního muzea železnice se očekává na 200 000 až 300 000 návštěvníků za rok. Ty Praha nepotřebuje, Chomutov ano. V Praze nežije 9 000 000 občanů, proč zase upřednostňujete Prahu před regiony?

Děkuji za odpověď.

Vl. Urban
Chomutov

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

Tento dotaz čeká na zodpovězení.