MUDr. Jiří Koskuba

ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,66. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

22.09.2012 13:50:09 - MichalDiviš

Vítězové voleb

Proč většina, včetně vás opakuje dokola stejnou písničku, že za vše si můžou občané sami, jelikož si vládu zvolili? Vždyť volby vyhrála ČSSD jen nebyla pověřena sestavením vlády. Napadá mě tak otázka, není opravdu třeba změnit volební systém?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

28.09.2012 20:20:19 - MUDr. Jiří Koskuba

Vážený pane,

zase vše neberte až tak doslova. Já osobně se takto snažím rýpat do lidí a hlavně pak novinářů, neboť mne štve, jak nás politiky házíte do jednoho pytle. Můžete mi věřit, že se zoufale snažím na žádných sviňárnách nepodílet. A hlasovat podle svého svědomí i vědomí. Přitom však přiznávám, že všemu nerozumím a ani rozumět nemohu.

Snažím se zachovat si objektivitu. I k nám oranžovým, mezi které prostě patřím a patřit budu. Na druhé straně nemohu nevidět, jak se třeba k nám socanům chovala média před volbami 2010. Jak byli lidé masírováni řeckou hrozbou atd. Jak se do voličů vtloukli naděje z nových stran – TOP 09, VV. Jak to dopadlo, vidíme snad všichni. Nezlobte se proto na mne, ale toto je mj.  důkaz toho, co se Vám voličům snažím naservírovat. Je třeba používat hlavně vlastní mozek a nenaletět různým masážím. A taky vzít tužku a kroužkovat. Pak to možná dopadne trochu jinak.

Nu a měnit systém? Proč ne, jistě lze o tom také uvažovat. Ale ani to není všespasitelné. Ostatně uvidíte sám, co se ještě bude dít kolem volby hlavy státu. A jak dopadne. V konečném výsledku si nemyslím, že to bude menší ostuda, než když prezidenta volil parlament.

Využívejte, prosím, plně své svobody volit. Ale i všech možností, které Vám dává.

Přeji hezký den.