Mgr. et Mgr. Adam Vojtěch, MHA

  • BPP
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,7. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

13.01.2020 17:32:59 - Lenka M.

Proč pardubická nemocnice nevyšetřila dítě včas? Co ji v tom bránilo?

A i kdyby ženu v Rychnově vyšetřili, jak by to ovlivnilo zdraví dítě, když nezbytná byla jeho včasná léčba, což před porodem zajistit nešlo? Nemůže to vaše neakademické rozhodnutí být ovlivněno tím, že nemáte medicínské vzdělání ani žádnou praxi? Protože mě nad vaším jednámím zůstává rozum stát.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

18.02.2020 14:58:08 - Mgr. et Mgr. Adam Vojtěch, MHA
 Dobrý den,

Případem novorozence, nakaženého streptokokovou infekcí, který byl následně medializován, jsem se samozřejmě velmi intenzivně zabýval. Vím, že je třeba dohlížet na to, aby byla v ČR poskytovaná péče na co nejvyšší úrovni. Pokud by kdekoliv nastalo vážné podezření na nedodržení všech postupů, jsme připraveni okamžitě jednat. Proto byla v souvislosti s tímto případem pod vedením náměstka pro zdravotní péči Romana Prymuly provedena kontrola v Pardubické nemocnici, Fakultní nemocnici Hradec Králové, na Zdravotnické záchranné službě Královéhradeckého kraje a ze záznamů komunikace byl zhodnocen i postup nemocnice v Rychnově nad Kněžnou. Ustanovená kontrolní skupina došla k závěru, že ze strany Pardubické nemocnice nedošlo k žádnému porušení právních předpisů při poskytování zdravotních služeb. Více informací o tomto případu lze nalézt v tiskové zprávě, kterou jsme v souvislosti s děním okolo Pardubické nemocnice vydávali: https://www.mzcr.cz/dokumenty/v-ramci-kontroly-pardubicke-nemocnice-ministerstvo-neshledalo-zavazne-poruseni-p_18352_1.html.

Adam Vojtěch