Ing. Ivan Fuksa

  • ODS
  • Příbram
  • zastupitel obce
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,19. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

01.02.2011 16:39:59 - Malák

Pozemkový fond ČR a pozemkové úřady

Dobrý den, nedávno jsem četl, jak se Pozemkový fond handrkuje s několika lidmi, kterým úředníci špatně vyměřili pozemky. Prý už se přes rok na Pozemkovém fondu domáhají nápravy, ale proč by měl člověk platit za chyby úředníků? To je přece jejich odpovědnost.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

02.02.2011 13:46:13 - Ing. Ivan Fuksa
 Dobrý den, principiálně s Vaším názorem samozřejmě nelze než souhlasit, ovšem k posouzení, zda je chyba skutečně a stoprocentně na straně úředníka, by bylo třeba dotaz formulovat konkrétněji. Navíc, vytyčení a vyměřování pozemků je v kompetenci pozemkových úřadů. Pozemkový fond ČR se touto agendou nezabývá. Pokud tedy opravdu zaměňujete Pozemkový fond ČR a pozemkové úřady, bez bližší specifikace  dotazu (tzn. kde a co jste četl), a tím i odvození, kterého pozemkového úřadu se to v rámci republiky týká (a případného vyžádání vyjádření daného úřadu), není možné na dotaz odpovídajícím způsobem reagovat.