Mgr. Petr Gazdík

  • STAN
  • Zlínský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,82. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

28.04.2020 10:21:22 - Koníčková

Do kdy nás vláda může omezovat?

Dobrý den, až skončí nouzový stav, znamená to, že nám vláda už nebude moci nařizovat např. nošení roušek, které podle mě v přírodě nemá smysl a ve vedru je to spíš zdraví škodlivé nebo kolik lidí se může scházet a jak mají otvírat a fungovat obchody a služby? Děkuji a přeji Vám hodně zdraví a sil. Koníčková

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

30.04.2020 16:45:51 - Mgr. Petr Gazdík
Přesně tak: až skončí nouzový stav, vláda nemá oprávnění nám cokoliv nestandardního nařizovat. My všichni občané vcelku s porozuměním omezení dodržujeme - ale máme právo vědět proč a jak dlouho. Vláda nám dosud neřekla, co je tím cílem: čekat na vakcínu? Čekat, až virus zmizí? To bychom se vůbec nemuseli dočkat. Musíme se naučit nějak rozumně žít. Teď vláda tlačí do parlamentu zákon, který by dal pravomoci ministru zdravotnictví nařizovat nám, co máme dělat. Za nás je to špatně: není možné dát takové pravomoci do rukou jednoho ministra. Přesně toto před několika dny odmítl svým verdiktem pražský soud. Budeme proti tomuto zákonu.