Mgr. František Bublan

  • SOCDEM
  • Třebíč
  • Stálá komise Senátu pro Ústavu České republiky a parlamentní procedury
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,48. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

02.02.2011 18:30:18 - Křížovnický

Je dobré mít pozitivní vizi

Věříte panu Lessymu, že z Česka udělá nejbezpečnější místo v Evropě? Je to docela silácké prohlášení.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

03.02.2011 10:21:10 - Mgr. František Bublan
Přání nového PP, aby Česko bylo nejbezpečnější zemí v Evropě mi připomíná úvod projevu Martina Luthera Kinga, který začal slovy "I have a dream". Je to dobré mít takovou pozitivní vizi a určitě je to lepší, než říkat, že policie musí jenom přežívat.
Realita však bude zákonitě horší. Nedostatek financí pro provoz policie se musí negativně projevit na její výkonnosti, zkrácení peněz na znalecké posudky, které jsou nezbytné k dokazování trestných činů se projeví na objasněnosti trestné činnosti, limity na benzín se projeví na přítomnosti policistů v obcích a městech atd. Druhý nezanedbatelný aspekt je v nápadu běžné trestné činnosti, jako jsou krádeže, přepadení, vloupání, podvody aj. Křivka těchto činů bude stoupat v přímé úměře ke zhoršující se sociální situaci mnoha lidí.
Takže závěr je takový : za této asociální vlády, která rozevírá nůžky mezi elitou bohatých a zvětšující se skupinou chudých a současně omezující finanční prostředky pro bezpečnostní složky státu, není možné tohoto cíle dosáhnout. Při narušení sociálního smíru roste kriminalita a nestabilita společnosti.
Přeji Petru Lessy vše dobré a třeba se dočká lepší vlády, aby mohl naplnit svůj sen.

Zdraví
František Bublan