prof. MUDr. Věra Adámková, CSc.

  • BPP
  • Hlavní město Praha
  • poslankyně
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,45. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

18.08.2020 10:55:11 - Zonky

Zase ty roušky

Paní doktorko, vy souhlasíte s tím, aby byla zaváděna preventivní opatření? A co třeba preventivně více testovat než jen naslepo omezovat lidi? Kdyby byla situace špatná, tak to chápu, i když neměla by fungovat chytrá karanténa? Ale kde bere vaše vláda jistotu, že najednou bude v obchodech nebo úřadech více lidí? A fakt myslíte, že lidé budou roušky udržovat v hygienických podmínkách? Podle mě je budou nosit po kapsách, s nějakým přežehlováním si nebudou lámat hlavu. Ještě na jaře jste zaváděli opatření podle počtu nakažených, ale teď máte už tu drzost lidem rozkazovat jen tak. Proč to nenecháte na jejich uvážení? Myslíte, že jsou lidé nesvéprávní?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

20.08.2020 19:37:17 - prof. MUDr. Věra Adámková, CSc.
 Dobrý  den, Váš dotaz je založen na starších informacích. Roušky jsou základní bariérovou  prevencí a mají  svůj význam, jejich nošení je  v mnoha  případěch založeno  na zdravotním  stavu jednotlivce ( jsem nastydlá, mám kašel, rýmu  a musím někam dojet, je rouška zcela  na místě), mají  svůj velký  smysl  ve veřejné  dopravě. Jinak je jejich nošení  závislé  na epidemiologické  situaci regionu.