Mgr. Petr Gazdík

  • STAN
  • Zlínský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,79. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

25.08.2020 13:07:38 - Evik72

Reforma psychiatrické péče ve ZK

Dobrý den, pane poslanče, chtěla bych Vás požádat o informace o průběhu reformy psych.péče v ZK. Jedná se o kontrétní změny a jejich časový plán, obecných a nesplněných vizí jsem slyšela mnoho. Jsem matka psych.nemocného dítěta a bohužel Rožnovsko je Bohem, MZ a politiky zapomenutý kout, kdy lišky dávají dobrou noc a pořídit si psych.nemoc je špatný nápad. Dostupnost psych./psycholog.péče je tragická, čekací lhůty řád.měsice, dětský psychiatr půl roku.Fungování PN Kroměříž tristní, šokující stav způsobený nedostatkem financí, odborného personálu a rigidního vedení. K zoufalství rodiče přivádí neexistence komunitní péče a chráněného bydlení, které by mladému psych.nemocnému, který nefetuje a není ment.postižený, usnadnilo start samostatného života, umožnilo studovat, pracovat. Nechci být jen negativní, nabízím osobní a aktivní podporu změn v našem regionu.Děkuji za Váš čas a odpověď..zdravím z Beskyd

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

31.08.2020 10:10:33 - Mgr. Petr Gazdík
Změny v psychiatrické péči nespadají do mé kompetence, jsem radní pro školství, a tuto vysoce odbornou problematiku psychologické a psychiatrické péče opravdu do detailů neznám. Pokud Vás zajímá konkrétně péče na Zlínsku, doporučuji se obrátit na mého resortního kolegu, který má na starosti zdravotnictví.