Ing. Kateřina Konečná

Jsem poslankyně - díky Vám, pro Vás, s Vámi
  • KSČM
  • europoslankyně
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,57. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

09.02.2021 16:04:30 - Libuše Jízdná

dotaz na naši budoucnost

Paní europoslankyně Konečná, mám k vám dotaz a zároven i obavu o budoucnost naší krásné země. Témeř rok jsme v nouzovém stavu kvůli pandemii, která, ale přes všechny zákazy se nelepší. Lidé opatření až na vyjímky dodržují, když vláda neví kudy kam, tak obviní občany. Lidé už jsou zoufalí, nevidí světlo na konci tunelu, očkování, které nás mělo z krize vyvést je v nedohlednu, protože centrální nákupy z Bruselu tady prostě nefungují. A mezitím umírají zbytečně další lidé. Mám obavu z jedné věci. Ekonomicky jsme na dně, děti se už takřka 1 rok neučí, a nyní přišel Ústavní soud na změnu volebního zákona. Takže ekonomicky slabá země bude mít nestabilní vládu, a jak to s námi dopadne. Jsme ještě suverenní, samostatný stát, nebo nejsme. Prosím vás o vaše vyjádření. Děkuji

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

14.02.2021 19:59:06 - Ing. Kateřina Konečná
Dobrý den, naprosto Vaše obavy chápu. Zejména restrikce jsou pro mnohé občany velmi frustrující, a proto jsme jako KSČM dále nepodpořili prodloužení nouzového stavu (celé zdůvodnění naleznete zde: https://www.kscm.cz/cs/aktualne/stanoviska/kscm-dalsi-prodlouzeni-nouzoveho-stavu-nepodpori). Co bych neviděla tak černě, je  fakt, že Ústavní soud zrušil některé pasáže volebního zákona, které neodpovídaly ústavou danou podmínku "poměrnosti". Úskalí vidím v tom, že Ústavní soud rozhodl celkem pozdě, takže není moc času na nápravu, ale vnímám snahu domluvit se, takže podle mě nepovede k nestabilní vládě. S otázkou suverenity je to tak, že skutečně EU převzala celou řadu našich pravomocí. To je základ Lisabonské smlouvy, proti které jako jediná KSČM vystupovala a jako jediná pro ni ve Sněmovně nezvedla ruku. 
Přeji Vám pevné zdraví a klidné dny K. Konečná