Ing. Aleš Juchelka

  • ANO 2011
  • Moravskoslezský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,73. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

12.03.2021 16:15:39 - Kysilková Adéla

byrokracie

Dobrý den, strašně moc děkuji za pomoc. Je vidět, že tomu, co děláte rozumíte. Ne všichni se ale v byrokracii u nás orientují jako vy. Nemyslíte, že by se mělo udělat něco pro zjednodušení? Já třeba nechápu, proč úřady nekomunikují více i mezi sebou.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

18.03.2021 14:31:41 - Ing. Aleš Juchelka
Vážená paní Kysilková,
děkuji za zpětnou vazbu. Máte rozhodně pravdu v tom, že některé postupy jsou zbytečně složité, komplikované a pro občany spíše zatěžující. Ne vždy je však jejich těžší dostupnost ke škodě, řada lidí sociální dávky a další výhody poskytované lidem v náročných životních situacích, zneužívá, a tak je zde na místě, že se musí skutečně leccos doložit, ověřit, časově shromáždit v rámci několikaměsíční historie apod. 
Bohužel je MPSV v gesci ministryně za ČSSD a jak ona koordinuje svůj aparát na úřadech, je tak bohužel zcela v její kompetenci. Kde vidím možnosti zasáhnout a něco napravit, tam vždy jednám. 
Přeji mnoho dobrého, s pozdravemIng. Aleš Juchelka