Jakub Janda

  • ODS
  • Moravskoslezský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,49. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

27.09.2021 16:02:08 - Brazil

Nebylo chybou vytvořit koalici?

Nemyslíte, že byste samostatně byli mnohem úspěšnější? Protože třeba spoustě lidí koalice vadí a je to i důvod, proč nechtějí volit druhou koalici. Jejich hlasy jste tak mohli jako strana získat. Podle mě je u vás vidět nějaká sebereflexe, i když dokud nezměníte předsedu, nemáte šanci získat tolik voličů jako dřív

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

05.10.2021 19:42:11 - Jakub Janda
 Žádná koalice není ideální, ať už se jedná o předvolební, či povolební subjekt. Ovšem tím, jaký v Česku máme poměrný volební systém s kvótou, který (ačkoli méně než původní D'Hondtova metoda) upřednostňuje větší subjekty před menšími, a tím, že bez koalic by bylo na výběr z minimálně dvanácti subjektů, které by měly šanci překročit pětiprocentní hranici, se nedalo jinak.
Samostatně by subjekty tzv. "demokratické opozice" s největší pravděpodobností na většinu v Poslanecké sněmovně nedosáhly, a navíc by mohlo propadnout několik desítek procent hlasů voličů z důvodu nepřekročení volební klauzule. tj. 5 %.
V pátek a v sobotu máme šanci politickou mapu Česka po 8 letech kompletně překreslit. A Vy nám k tomu můžete svým hlasem pomoct!!!
Každá strana či hnutí má své chyby. Neexistuje ideální subjekt, tak jak jsem hovořil výše o koalici. ODS se ze svých chyb narozdíl od jiných tradičních subjektů poučila a věřím, že sebereflexi ukážeme hned v příští vládě.