JUDr. Miroslav Antl

  • BPP
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,89. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

26.10.2012 12:45:47 - Plavcová

Jsem zvyklý vždy dělat svou práci svědomitě a na 100%

Dobrý den, děkuji za odpověď, jen by mě tedy zajímalo, k čemu preferenční hlasy jsou, když se podle nich pak stejně neřídí? Proč je lidé mají někomu dávat a posunout je dopředu? Jeho to jistě potěší, ale co z toho mají ve finále lidé? A navíc nechcete být hejtman i kvůli své funkci senátora, ale cožpak pan Franc nebyl také zvolen do senátu a zároveň má být hejtman? Když to nezvládnete vy, jak to mají zvládat jiní

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

28.10.2012 20:05:14 - JUDr. Miroslav Antl
Vážená paní Plavcová, děkuji za Váš další dotaz – a plně chápu Vaše „rozhořčení“. Jak jsem již psal, o tom, kdo bude hejtmanem, skutečně rozhodují (a schvalují ho) vedení politických stran před volbami – a rovněž tak i po volbách. Hejtman Lubomír Franc byl od začátku označen jako lídr ČSSD v Královéhradeckém kraji a je šéfem vyjednávacího týmu, v němž já naopak vůbec nejsem. Navíc i on získal poměrně dost preferenčních hlasů.

Jak jsem Vám již psal, jsem zvyklý vždy dělat svou práci svědomitě a na 100%, a proto jsou pro mne tyto dvě funkce neslučitelné. Jsem totiž přesvědčen, že vedle funkce hejtmana, ale i primátora, či jejich náměstků, nelze již odpovědně vykonávat další funkci naplno – a stejně tak i ve funkci poslance či senátora-předsedy výboru. Tedy krom činnosti přednáškové, publikační atd. Je to můj názor a myslím, že by takové pravidlo mělo existovat i v zákoně o neslučitelnosti funkci. To však nemá naději na úspěch. Včera na plenární schůzi Senátu Parlamentu ČR ani neprošel, resp. byl okamžitě zamítnut, senátorský pokus o změnu zákona o obcích, v němž bylo navrhováno, aby člen zastupitelstva, který je současně senátorem nebo poslancem, v této funkci krajské či obecní dostával pouze plat neuvolněného funkcionáře. Já osobně jsem nikdy nechtěl kumulovat funkce, resp. „koryta“ (nejsem „multifunkční“ ani „vícekorytářský“ typ) – a pobírat několik platů současně. Ono je to totiž zejména o přístupu a odpovědnosti každého z nás – a myslím, že to vědí i občané, kteří mi dali preferenční hlasy, tj. zřejmě/snad i Vy… Proto bych si netroufl na obě funkce současně. Pokud jde o rozhodnutí hejtmana France zastávat obě tyto náročné funkce, zřejmě je pracovitější, výkonnější a odvážnější… Doufám jen, že to nepovede k dalším úvahám o tom, že senátoři nic nedělají a horní komora českého Parlamentu je zbytečná...

Neberte, prosím, tento můj postoj jako nezájem nebo neúctu k důvěře a sympatiím „mých“ voličů a k jejich/Vašim preferenčním hlasům. Závěrem si dovolím podotknout, že jste ostatně jediná, která mi funkci hejtmana „nabídla“ :-)

Přeji Vám jen to nejlepší – a omlouvám se, pokud jsem Vás ani touto svou odpovědí nepřesvědčil.

S úctou

JUDr. Miroslav Antl

senátor ve v.o. č.48