Mgr. Jiří Dienstbier, ml.

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,35. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

28.10.2012 3:07:13 - Martin44

Dotaz na kampaň + volbu + MPolicii

Dobrý den pane Dienstbiere,
chci se Vás zeptat na prezideskou kampaň - dříve jsem býval voličem ČSSD ale tato strana mi zklamala a dávno ztratila mé sympatie, v poslední době jsem slyšel několik vašich komentářů a musím uznat, že se mi celkem zajímáte, protože jste však nebyl předsedou vlády, či předsedou sněmovny, či předsedou ČSSD, tak Vás volit v prezidenské volbě nebudu, jste totiž pro mne nečitelný kandidát - chci se zeptat, zdali byste svoji kandidaturu nechtěl stáhnout a naopak neusilovat o zvolení do výše uvedených postů (podle mě byste měl usilovat o zvolení předsedou ČSSD na kongresu, poté být předsedou vlády, jste jednoznačně lepší člověk než B. Sobotka a až budete případným předsedou vlády a budete se bít za spoluobčany několik lete se všemi těmi kmotry, tak můžete předstoupit před občany s tím co jste dokázal a požádat je o zvolení v prezidentské volbě - např za dalších 5 let)

Další věc je že kandidaturou oslabujete pana Zemana, levice by se podle mě neměla tříštit, ale naopak spojit, takže se chci zeptat jestli (vzhledem k preferencím) neuvažujete o složení kandidatury.

Další věc je Vaše vyjádření o Městské Policii - tato uniformovaná složka je podle mě vlastně takový sbor ozbrojených zedníků a je absolutně zbytečná, slouží jen kbuzerování lidí, pejskařů, nebo např. špatně parkujích řidičů - sám to znám z našeho sídliště - co má ale člověk dělat, když neni kde zaparkovat ? tak to prostě nechá stát na zákazu stání a riskuje botičku - pořád lepší než když to dá na vzdálené parkoviště za sídlištěm, kde vandalové rozbíjejí auta, MP akorát solí a solí na pokutách, podle mě by se měla zrušit - ono neni o co stát, když uchazeč nepotřebuje ani k přijetí mít maturitu ! - navíc ani v té státní policii neni kdovíjak velká inteligence, navíc podle mě nepotřebují mít u sebe žádné zbraně, pak je zbytečně používají až moc, jedlotlivé překročení pravomocí se ale vždycky ututlá - policie např v Londýně chodí po ulici jen s obuškem a funguje to tam, proč to nemůže být u nás ?

Proto se ptám jestli nevyvinete nějakou zákkonou iniciativu na půdě parlamentu - např v našich největších městech by se mělo udělat něco jako metropolitní policie - sloučit státní s městskou, protože např. MP Praha je sbor k ničemu, ale stojí obrovské peníze, naopak státní policie na území hl. m. chodí v roztrhaných uniformách, co tedy jednu složku zrušit a ty obrovské prostředky přesunou na tu státní ? Podle mě by to bylo rozumné, je to obrovské plýtvájí prostředky, naopak v menších městech a na vesnicích by mohlo působit četnictvo, kdysi to byla velice respektovaná ozborjená složka, je škoda že dnes neexistuje, např. ve Francii je a mají tam výsledky, je vidět že stávající stav je neefektivní a nefunguje, žádá si velkou změnu, proto bych uvítal kdybyste v ČSSD navrhli nějakou výraznou reformu v této oblasti.

S pozdravem Martin

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

Tento dotaz čeká na zodpovězení.