Ing. Jaroslava Pokorná Jermanová

  • ANO 2011
  • Středočeský kraj
  • poslankyně
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,14. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

21.01.2022 12:25:52 - Dominik G.

Jaký máte vztah ke kultuře?

Nevšiml jsem si, že byste se o probémy resortu kdy zajímala a najednou jste stínová ministryně kultury. Zač jste si pozici zasloužila?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

14.02.2022 11:56:47 - Ing. Jaroslava Pokorná Jermanová
 Dobrý den pane Dominiku,
kultuře jsem se věnovala intenzivně v pozici hejtmanky Středočeského kraje. Kultura a cestovní ruch, je součástí krajské politiky. Středočeský kraj provozuje mnoho příspěvkových organizací v této oblasti jako jsou například galerie a muzea. Určitě znáte velmi úspěšnou galerii GASK v Kutné Hoře. Středočeský kraj pořádal i několik významných kulturních festivalů, jako je např. Středočeské kulturní léto a mnoho dalších. Asi není nutné podrobněji zmiňovat Středočeskou knihovnu v Kladně. Do správy kraje spadají též sbírkové činnosti, archeologický průzkum a mnoho dalších aktivit. V rámci Středočeské centrály cestovního ruchu, jejíž činnost jsme obnovili, jsme též otevřeli Filmovou kancelář, která se má zabývat mimo jiné i nabídkou a vyhledávání lokalit filmovým produkcím. To je jen hrubý výčet mých zkušeností z oblasti kultury.
Přeji  pěkné dny
J. Pokorná Jermanová