Ing. Kateřina Konečná

Jsem poslankyně - díky Vám, pro Vás, s Vámi
  • KSČM
  • europoslankyně
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,57. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

13.04.2022 17:52:53 - zde123

Hanobení ruského národa na některých webech

Vážená paní předsedkyně, četl jsem diskuze na webu idnes.cz a jsou tam výroky, které přímo hanobí ruský národ (odporný národ, ruská prasata apod.). Je to veřejně přístupné a mě to pohoršuje. Každý jistě nemusí mít rád Putina a ruský stát. Ale hanobení národa je v ČR trestný čin. Asi nelze stíhat každého pisatele. Provozovatel webu je však zodpovědný za obsah diskuze a měl by ji v popsaném případě zrušit. V době, kdy jsou lidé stíháni za použití písmena Z, je hanobení národa povoleno? Panu JUDr. Střížovi to přijde normální? Mělo by se podat trestní oznámení? Jaký je Váš názor? Hezký den!

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

optimista70, Josef Říha, JaRDaK2, Stázy, Pospichal, Ludvík II, hugo 12345

Odpověď

27.04.2022 13:38:55 - Ing. Kateřina Konečná
 Moc Vás zdravím,


paragraf 355 v tomhle mluví naprosto jasně. Hanobení národa je trestný čin bez ohledu na to, jaká je aktuální geopolitická situace.


Nemůžeme jako společnost normalizovat takové chování, protože pokud řekneme, že v tomto případě to je v pořádku, dáváme tím precedent pro mnohem horší situace v budoucnu.


Já i celá KSČM dlouhodobě bojujeme proti projevům rusofobie ve společnosti a vnímáme to jako velmi nebezpečný fenomén.


Přeji Vám hezké jarní dny 

Kateřina Konečná