Ing. Petr Beitl

  • ODS
  • Liberecký kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,19. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

26.04.2022 14:21:47 - A.Srbová

Vláda nám neustále tvrdí, jak lidem rozdala cca 70 miliard. ALE!!!

1.Zpochybňuje to nejen opozice, ale snad i všichni odborníci a ekonomové – podle nich jednak lžete, protože z toho jde ¾ na důchody, kterých by se zvýšení týkalo stejně nebo o pomoc, kterou prosadil ještě Babiš. Nebo to není pravda?
2.Jak vysvětlíte, že když podle vás pomáháte dost, že podle odhadů hrozí, že až 30% se brzy ocitne na pokraji chudoby?
3.Tvrdíte, že se máme uskromnit. Jak se, prosím, uskromnit, když po zaplacení výdajů na nájem a energie, Vám zbydou necelé 2.000 a máte z toho uživit sebe a malé dítě? Co myslíte, že za to dnes koupím k jídlu? A o co léky, drogerie atd.? A opravdu si myslíte, jako váš ministr financí, že z toho lze ještě něco ušetřit? Žijete vůbec v reálném světě?
4.Jakým příkladem jdete vy politici? Snížili jste si třeba náhrady, když u platů je to problém?
Doufám, že mi poradíte, věřte, že mám taky lepší věci na práci, než vám psát, ale už nemůžu mlčet. Tedy totiž už nejde jen o mě!

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

marssa, Kritická, Zentiva, jáji

Odpověď

28.04.2022 21:42:09 - Ing. Petr Beitl
Vážená paní Srbová, obávám se, že na většinu otázek si musíte odpovědět sama. Vláda tu rozhodně není od toho aby někomu rozdávala peníze. Jejím úkolem je zajistit občanům bezpečnost a fungování právního státu. Pokud jde o hospodaření domácností, mám za to, že je odpovědností každého občana, jak se svými finančními prostředky nakládá. Navíc je v naši zemi dostatečně robustní systém sociálních dávek na pomoc ohroženým chudobou. 

S pozdravem Petr Beitl