Mgr. Miroslav Žbánek, MPA

  • ANO 2011
  • Olomoucký kraj
  • krajský zastupitel
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,29. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

05.07.2022 13:34:12 - prototypb

Proč bylo za vašeho vedení na odděl. rekonstrukcí nádraží z fondů EU zničeno i kulturní dědictví, když se vydávate za olomouckého patriota?

Na peronech Hlavního nádraží v Olomouci stávaly prvorepublikové ještě postaru nýtované podpěry stříšek navozující ducha historie železnic doby parních lokomotiv. V Olomouci nemáme technických památek na rozhazování a těm podpěrám chyběla jen oprava nátěrů. Prostě se prošustrovaly peníze za nové bílé trubky a stará historie ač jí nic nebylo šla nejspíše do šrotu. Zmizelo i litinové zábradlí kolem vstupů do podchodů. Proč došlo k této ztrátě a proč se tímto i zpronevěřily peníze z EU? Vyšetřuje to už kriminálka? Jsou někde podpěry uložené pro pozdější návrat k původnímu stavu?
Dovolili by si snad třeba v Praze zbourat svoji železnou příjezdovou halu? Jsou místa kde ukazují ocelová nádraží či tržnice turistům, v Olomouci jsme přišli i o to něco málo železných technických zajímavostí co tu byly.
Nejsou tím poškození jen přátelé železnice, historie, ale každý kulturně vyspělejší občan.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

prototypb

Odpověď

Tento dotaz čeká na zodpovězení.