PhDr. Josef Skála, CSc.

historik, publicista a editor revue Střípky ze světa
  • KSČM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 4,24. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

04.07.2022 15:16:32 - jana.d

Není už na čase položit dotaz vládě?

Komu vlastně dáváte přednost v pomoci, jestli našim občanům nebo Našim Ukrajincům? Zatím co naše rodiny už měsíce čekají na jednorázový příspěvek 5000,- Kč a vypadá to že se ho nedočkají ani v uváděném srpnu, tak uprchlíci si chodí pro 5000,- na osobu, na měsíc a na ruku na UP v klidu a pravidelně. Jde v podstatě o výsměch našim občanům, kteří pracují jak diví aby mohli zaplatit nájem, energie a další poplatky a na zbytek jim často na rodinu nezbývá ani těch pět tisíc. Uprchlíci bydlí zadarmo a já si neumím představit, jaké dilema musí řešit taková máma, dcera a její dítě, zač vlastně těch 15000 měsíčně utratit.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Jana11

Odpověď

11.07.2022 20:51:46 - PhDr. Josef Skála, CSc.

Podobně to vidí i spousta dalších lidí. Píší to v diskusích v médiích, na sociálních sítích a dávají najevo i jinak. Vládě to nestojí ani za zdvořilou odpověď. V parlamentu má pohodlnou většinu. Pohled miliónů rozhořčených občanů má však jen částečnou, ba mnohdy bezzubou odezvu i z opozičních lavic. Změnu tak přinese jen mimoparlamentní tlak - a zdaleka nejen v této otázce. Jedině masové veřejné protesty, jejich mluvčím budou lidé, schopní trefovat jádro věci. Bušit do něj tak přesně a úderně, že se erár z toho, co má na svědomí, tentokrát už nevylže. 

K tomu však potřebujeme i svobodu projevu, které nebude hrozit svévolná perzekuce. Proto jsme dneska uspořádali tiskovou konferenci, kterou si vzal veřejně slovo PRAK. Tedy společenství Proti Represi A Kriminalizaci, v němž spojila síly řada známých osobností. Náš program a složení budou nepochybně publikovat i Parlamentní listy. Na rozdíl od "mainstreamu", který tiskovou konferenci ignoroval.