PhDr. Jiří Horák, Ph.D.

  • KDU-ČSL
  • Jihomoravský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,67. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

01.12.2022 15:16:05 - černohorský

Skončí podle vás válka na Ukrajině v roce 2023?

Dělá proto vůbec někdo něco - ano,závisí to hlavně na Rusku a Ukrajině, ale co proto dělají ostatní státy? Asi nejde ukrajinu vyzbrojovt do nekonečna, jednou zdroje dojdou a co bude pak? To podne do spárů Ruska? Snaží se tomu někdo zabránit? Já žádné takové snahy nevidím.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

22.12.2022 12:30:42 - PhDr. Jiří Horák, Ph.D.
Dobrý den,zřejmě Vás úplně nepotěším, ale budu naprosto upřímný. Samozřejmě jednotlivé státy, ať už z Evropy, Ameriky nebo Asie a jejich představitelé a diplomaté, vyvíjejí silnou aktivitu, aby konflikt na Ukrajině co nejdřív skončil. Nicméně v tuto chvíli je případná dohoda nepřijatelná pro obě dvě strany konfliktu. Pro Ukrajince, a nejen jejich politiky, ale i běžné lidi, je naprosto nemyslitelné, aby přišli o jakékoliv své území, a je to naprosto pochopitelné. Na druhé straně ruské vedení nemůže za žádnou cenu přiznat, že celá válka byla úplně zbytečná, stála život desetitisíce mladých Rusů, a přitom nic nezískat, takže pro obě strany je v tomto okamžiku velmi obtížné hledat jakýkoliv kompromis. Když se podíváme do historie, většinou vidíme, že v této fázi konfliktu bývá kompromis nepřijatelný pro obě strany. Často se kompromis bohužel hledal až v okamžiku, kdy jedna ze stran konfliktu, nebo obě strany, jsou vyčerpané a nejsou schopny dál pokračovat ve válce. Většinou se až v tomto momentu přistupuju k jednacímu stolu a mám obavy, že tomu tak bude i v tomto případě. Abych to shrnul, diplomaté a státníci z celého světa usilují o nalezení mírového řešení, ale zkrátka obě strany dle mého názoru ještě nechtějí jednat o míru, protože Ukrajina chce dobít co nejvíc svého území zpět, a naopak Rusko chce obsadit co největší území Ukrajiny a připojit ke svému území. Obávám se tedy, že až jedna ze stran bude válkou neúměrně vyčerpaná, tak až v tomto okamžiku se zasedne k jednacímu stolu. Bohužel.