Ing. Michael Canov

  • SLK
  • Liberec
  • senátor
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,27. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

28.02.2023 13:29:53 - grunlich

snížení valorizace důchodů

Je podle vás možné k ní vůbec kdy přistoupit? Protože jestlii je uzákoněna, tak retroaktivita hrozí přeci vždy (teď, za půl roku za rok...). A jestli ke snížení nedojde, nehrozí, že to bude mít fatální důsledky pro další generace, které pak nebudou mít už vůbec nic nebo hooodně málo? Děkuji za Váš čas.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

eva41, Břicháček, Horal18, Pukky, outrata, pn, Turist, Majoránka, mikinenecek, Peříčko, Roman Nas, Bertyna, vanpetr, jikman01, Sokolik, lapra, MilenaD

Odpověď

02.03.2023 15:49:19 - Ing. Michael Canov
Dobrý den,podle mého právního názoru nejde, protože jde o 2 protiústavnosti. Jednak z důvodu jednoznačného zneužití jednání  dle legislativní nouze a jednak pro retroaktivitu (právo na navýšení v konkrétní výši se naplnilo 31. ledna). Pokud neústaní zákon nebude schválen nebo ho pro neústavnost zruší Ústavní soud, bude muset Parlament přijmout do budoucna v řádném jednání novelizaci zákona. Podtrhuji ovšem, že do budoucna a v řádném jednání.