Ing. Jaroslava Pokorná Jermanová

  • ANO 2011
  • Středočeský kraj
  • poslankyně
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,14. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

02.08.2023 12:16:36 - Laudová Klára

Lze podle vás jednat o míru bez přímých účastníků?

Není mírový summit v SA jen fraška, když Rusko nedostalo pozvánku? Fakt se nenajde někdo, kdo by dokázal vyjednat skutečný mír? Paradoxně se totiž víc mluví o zbrojení než o míru. Myslíte, že tato válka v dohledné době může skončit nebo se potáhne ještě spoustu let?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

beba, drobeřek, optimista70, technolog, boby, Incu-Cuna, Inspring, 136N, alicce, Martin L, Majofi, Kritická, Vasa, Pobavený-divák, Pamětník2, Jiřiček, permoníček, Majoránka, Ožana Milan, nicco04, tomsik1, Nas Eruti, spartyza8, Kladeňačka1, vanpetr, OAK 14, alanalan, hlja, Josef Hašek, Adonis, Jirka Nový, Jiří Vodička, Bajajka, clerk, Vida, polarbear, ptata, jivav, lexa, Marián, Pavel Kostroun, fuki, smid, BorekzBrna, Julie., Venda3, Natelyhodědek, Vesmir, duchodec, Průměrňák, lacokrajcir, vizi, Pafik, Jura Sládek, Medwin, Josef Říha, zipo, rosička, miki423, Gary, amen, Nasreddin, Sokolik, Mila J., jáji, Anna Czechova, nevs, Vledy, Vierka, josef23

Odpověď

29.02.2024 16:21:10 - Ing. Jaroslava Pokorná Jermanová
Dobrý den, děkuji za Váš dotaz.
Domnívám se, že to možné je, tato jednání probíhají prostřednictvím prostředníků. Berme to jako začátek nějakého dialogu. Souhlasím s vámi, že se bohužel mluví více o válce, než o míru, ale takovýto válečný  koflikt se vyvíjí a vyvíjet bude. Stejně tak se budou vyvíjet případná jednání o míru. Zaznamenala jsem snahu prezidenta Zelenskeho, který má ambici uspořádat mírovou konferenci ve Švýcarsku, bohužel Rusko se odmítlo účastnit. I přesto jsem přesvědčená, že je potřeba o jednání pokoušet i nadále. Co se týče délky agrese Ruska na Ukrajině, tak se domnívám, že pokud se jednat nebude, čeká nás dlouhobý zamrzlý konflikt.
Pěkné dny
JPJ