Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

06.11.2023 12:47:35 - laco

Vlevo normální lidi, vpravo spodina společnosti

Blízký spolupracovník prezidenta republiky Petra Pavla i předsedy senátu Miloše Vystrčila, bývalý diplomat Petr Kolář, v rozhovoru pro média prohlásil, že nemůžeme nechávat lidi, kteří jsou to v podstatě spodina společnosti, aby tady si dělali, v tom prostoru společenském, sociálním a politickém, co chtějí. Vy, jako zkušený politik, můžete lidem poradit, kde najít kritéria, která lidi zařazují mezi spodinu společnosti. Ptám se proto abychom věděli, kam si stoupnout, zda mezi normální lidi či mezi spodinu společnosti, kam nás třeba řadí stávající politická elita.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

eva41, Vida

Odpověď

06.11.2023 14:21:43 - Ing. Antonín Seďa
 Děkuji za dotaz. Opravdu se divím, jak arogance některých současných politiků či poradců, překročuje všechny limity morálky. Ve své dlouholeté kariéře poslance jsem si nikdy nedovolil osobní atak vůči politickému oponentu a vůbec ne dělit nějak společnost. Vždyť každý z nás je jiný a je to dobře. protože prostě nejsme roboti, kteří by byli naprogramováni jedinou "ideologií". Po pravdě se mi vůbec nelíbí styl současné politiky praktikovaný nejen vládními, ale i opozičními parlamentními stranami. Naše společnost, aby byla odolná vůči hrozbám, které nás ohrožují, musí být jednotná. Takže jakékoliv rozdělování či dělení společnosti na ty se správným názorem či na ty ostatní odmítám. Je třeba se ptát, zda není drzost od těch právě to, že se sami považují za politickou elitu. Jinak ta Vaše otázka musí směřovat k těm, kteří takový politický slovník používají a kteří hovoří o nějaké "spodině" společnosti. To jsme si již v historii zažili v období útlaku a okupace naší země. Nejen v průběhu 2.světové války, ale i před listopadem 1989.