Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

29.11.2023 15:17:49 - laco

Dvě miliardy na elektromobilitu podnikatelů

Předem se omlouvám za to, že se na Vás opět obracím s dotazem, ale ze strany naši vládnoucí garnitury se na nás valí takové informace, kdy si člověk klade otázku, zda jde o nekompetentnost představitelů vlády či zda si z nás občanů dělají srandu a zkoušejí, co ještě vydržíme. Jedna z posledních informací, asi související s balíčkem opatření, je spuštění pohádkových dotací na elektromobily a potřebnou infrastrukturu pro elektromobily a to pro naše podnikatele. Z daní, které vláda vybere jak u podnikatelů, tak i u pracujících lidí, hodlají dotovat elektromobilitu podnikatelům a to ve výši 2 miliard korun. V době, kdy nejsou peníze nepedagogický personál na školách, kdy chybí peníze ve zdravotnictví, kdy vláda oškubala o podstatnou část valorizace naše důchodce, máme dvě miliardy na elektromobilitu podnikatelů. Jak Vy hodnotíte tento krok vláda Petra Fialy?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

hlja, Petr1559

Odpověď

01.12.2023 13:30:30 - Ing. Antonín Seďa
 Děkuji za dotaz. Opět krok, který nemá s pravicovou politikou co dělat a naopak zavání "kupováním" si voličů. Pro mne osobně je dotování elektromobilů a elektromobility mimo mísu. Považuji to za rozkrádání státní kasy. Z pohledu opozičního politika je to až ubohé a vůči daňovým poplatníkům nespravedlivé. Pokud bych to měl shrnout, tak kroky této pětikoalice jsou velmi často nespravedlivé vůči těm, kteří pracují a odvádějí daně, sociální a zdravotní pojištění či nyní žijí ze svých penzí, na které si v minulosti vydělali. Protože vláda "přidává" bohatým, snižuje daně a zvyšuje dotace pro podnikatele, zrušením EET zavedla nespravedlnost v podnikání a podpořila šedou ekonomiku. A tak bych mohl pokračovat. pro mne osobně je tato vláda tou nejhorší a nejméně kompetentní vládou od listopadu 1989. A je zajímavé, že se na tom shodnu jako sociální demokrat s pravičákem M.Kalouskem. To svědčí o tom, že tato vláda je protilidová, protinárodní a ohrožuje svým konáním samotnou existenci České republiky. Vždyť občané přestali důvěřovat nejen politikům, ale i státní a veřejné správě. Pokud politik neusiluje o mír a zajištění bezpečnosti své země, pak by měl odejít. Protože jinak se z něj stane trapná a opovrhovaná figurka.