MUDr. Jiří Mašek

  • ANO 2011
  • Královéhradecký kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,47. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

08.12.2023 12:10:11 - Císlerová

Měli by podle vás dostat zdravotníci doživotní rentu?

Dobrý den, pane doktore. Nemyslíte, že to už zdravotníci přehání, když chtějí doživotní rentu? Ano, jejich profese je náročná a záslužná, ale zas mají docela dobré peníze a nyní si vyjednali i navýšení platů, tak proč ještě rentu? Kam až budou své požadavky stupňovat? Protože nejhorší je, že to odnáší pacienti. A jak k tomu přijdou jiné profese, které jsou také potřeba? Třeba učitelé. Děkuji za odpověď a vyjádření, jak se k tomu jako politik postavíte

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

11.12.2023 15:41:09 - MUDr. Jiří Mašek
Ne, není to možné, výsluhy jsou vázány jen na služební poměr, ten má svá specifika a omezení pro příslušníky AČR,PČR,HZS a bezpečnostních sborů. I tam je výsluhový systém již v současném rozsahu ekonomicky neúnosný. Pro zdravotníky to nemá alternativ ani jinde ve světě. Je možné zvažovat jiné  benefity jako lázeňskou péči, možnost dřívějšího odchod do důchodu pro některé obory.
Podporuji lepší organizaci zdravotnictví, zefektivnění práce zdravotníků, vyšší  výkonnost a s tím spojené navýšení odměny za práci. Je to komplexní problém, který se dotýká i vámi zmiňovaného školství.