Mgr. Jiří Kobza

  • SPD
  • Hlavní město Praha
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 4,14. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

09.04.2024 12:09:22 - Ježková

Zklamání

Pane Kobzo, dobrý den, vy taky považujete za etické, že poslanec, který nepracuje a je na nemocenské, pobírá k platu ještě plné náhrady? Přiznám se, že toto vyjádření Fialy mě dost namíchlo. Vždyť kdo z lidí má jen takový plat jako vy politici? Navíc, pořád od vás politiků slyšíme o úsporách, ale sami toho u sebe nejste schopni. Proč si nesnížíte plat, náhrady nebo rozpočet na často zbytečné zahraniční cesty, kam třeba jede i víc zástupců jedné strany. Proč?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

09.04.2024 17:36:00 - Mgr. Jiří Kobza
Dobrý den, Poslanec nemá nemocenskou, protože práce poslance je výkon mandátu, nikoliv zaměstnání. Nikdo nám neproplácí přesčasy ani nemáme fixně stanovenou pracovní dobu. Většinou je to 24/7. Takže nevím o tom, že by někdo z poslanců měl tzv. nemocenskou. I když je poslanec nemocen, jeho úřad běží dál: nájemné kanceláře, plat asistentů, platba za energie atd., takže to jsou fixní náklady, které stále běží. To jen na vysvětlenou.