Ing. Jiří Paroubek

Nenarodili jsme se sami pro sebe, ale proto, abychom sloužili své vlasti. ( Jindřich IV.)
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,48. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

19.12.2012 20:49:34 - občan-tazatel

Národní socialisté toto faktické zvyšování platů politiků jednoznačně odmítli

Pane Paroubku, to že si poslanci zvolili vyšší platy snad ani není možné… Jak se na to mají normální a slušní lidi dívat? Co si o tom myslíte? Vy jste taky byl pro?? Děkuji

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

19.12.2012 21:26:23 - Ing. Jiří Paroubek
Dobrý den, národní socialisté toto faktické zvyšování platů politiků jednoznačně odmítli. V době, kdy má většina českých rodin hluboko do kapsy, kdy vláda drakonicky šetří na nízkopříjmových a středněpříjmových vrstvách obyvatel, kdy rostou základní životní náklady a klesají reálné mzdy a důchody a klesá výkon českého hospodářství, to považujeme za nemravné. Jako poslanec jsem jednoznačně hlasoval proti tomuto zákonu. Ani Jiří Šlégr nehlasoval pro přijetí. Svým hlasem proti novele zákona o platu představitelů státní moci ve schválené podobě jsem vyjádřil názor všech národních socialistů. Poslanci vládní koalice, ale také všichni ti, kteří se při hlasování – ač přítomni ve sněmovně – odhlásili, se musí právem před obyčejnými občany stydět. Nikdo se už nemůže divit, že z práce politika se stala práce opovrhovaná. Absurdita naprosto neopodstatněného a cynicky a téměř potajmu prosazeného zvyšování platů politiků je umocněna předvánoční atmosférou. Každý, kdo hlasoval pro přijetí tohoto návrhu, který znamená nárůst platů poslanců, by se měl stydět.