Mgr. Stanislav Eichler

admin
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,41. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

28.02.2011 13:14:19 - Vratislav Prokop

Michal Hašek neprezentoval jen své názory, ale názory všech hejtmanů

Pane hejtmane, pan Michal Hašek píše, že kraje se velmi zasadily o memorandum s lékaři, je to skutečně tak? Děkuji

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

03.03.2011 12:23:43 - Mgr. Stanislav Eichler
Vážený pane Prokope,
mohu potvrdit, že Asociace krajů České republiky a všichni hejtmani, včetně mě jako místopředsedy, stáli vždy na straně dohody ministra zdravotnictví Leoše Hegera a lékařů. Po celou dobu vyjednávání to byla naše asociace,  která se velkou měrou podílela na usměrňování diskuse mezi oběma stranami a přispěla tak k vyřešení potencionální krize v českém zdravotnictví. Stejně odpovědně nyní kraje postupují v naplňování dohody a memoranda na úrovni krajských nemocnic.
Zdůrazňuji, že Michal Hašek neprezentoval jen své názory, ale názory všech hejtmanů.
Veškeré informace o krocích Asociace v otázce memoranda  lze najít na webových portálech nejméně od 3. 2. 2011 kdy předseda Rady AKČR Michal Hašek vydal prohlášení pod titulkem   „Kraje dávají vládě čas na dohodu do neděle“, následovalo 8. 2. 2011 „Vyzýváme vládu Petra Nečase, aby se s lékaři dohodla“ nebo 11. 2. 2011 „Hejtmani chtějí přispět k dohodě vlády a lékařů“, kde Hašek na videokonferenci všech hejtmanů mimo jiné připomněl,  cituji: „...dosavadní návrhy Asociace krajů, které mají přispět k nalezení dohody mezi vládou a lékaři a odvrátit hrozící kolaps akutní zdravotní péče v ČR od 1. března: uvolnění finančních prostředků z rezerv zdravotních pojišťoven (dvě miliardy Kč, které byly od ledna úhradovou vyhláškou vlády vzaty nemocnicím se vracejí zpět), garance využití těchto prostředků na řešení platů lékařů v nemocnicích, příprava nové tarifní tabulky pro všechny veřejné nemocnice se započítáním uvolněných finančních prostředků...“
více viz:
http://www.asociacekraju.cz/
http://www.kr-jihomoravsky.cz/
http://www.kraj-lbc.cz/
s pozdravem
Mgr. Stanislav Eichler, hejtman Libereckého kraje a místopředseda Rady Asociace krajů ČR