Mgr. Karel Novotný, MBA, LL.M.

  • BPP
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,7. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

25.01.2013 18:38:42 - Ezio auditore

Kraj.konf. ÚK - těžby uhlí

Pane náměstku, jak máme rozumět vyjádření z konference ČSSD Ústeckého kraje k prolomení limitů těžby hnědého uhlí na Mostecku? Děkuji za odpověď

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

07.02.2013 8:18:51 - Mgr. Karel Novotný, MBA, LL.M.

Okresní konference OVV v Mostě již před několika lety dala jasně najevo ve svém usnesení, že mostecká okresní organizace ČSSD je pro pokračování těžby hnědého uhlí a pro zachování pracovních míst v regionu. A o zachování práce a pracovních míst jde především.

Nynější okresní konference toto opětovně svým usnesením podpořila a na návrh okresu Most i krajská konference ČSSD Ústeckého kraje přijala usnesení, kde se jasně a zřetelně říká, že krajská organizace ČSSD je pro pokračování další těžby hnědého uhlí a pro zachování pracovních míst v našem regionu Mostecka i Chomutovska (neboť mnoho zaměstnanců Litvínovské uhelné je právě z Chomutova, čili i jich se to týká). To je jen stručný výtah z onoho usnesení. Samozřejmě za předpokladu úplného finančního vyrovnání se s občany obou obcí (Horního Jiřetína a Černic).

Domnívám se, že každému musí být jasné, že bez velkého průmyslu nebude práce ani pro další střední podnikatele a živnostníky a potažmo ani pro jejich zaměstnance. Ti všichni mohou skončit dříve či později na úřadech práce. A míra nezaměstnanosti, která je od počátku 90.let na Mostecku jednou z nejvyšších v ČR by několikanásobně stoupla a toto nelichotivé prvenství v nezaměstnanosti nemůže nechat chladným nikoho, kdo to myslí s Mosteckem a jeho občany dobře!

Věřím, že se o tomto našem usnesení bude vést věcná diskuse i na březnovém sjezdu ČSSD v Ostravě, kam se také chystáme s dalšími kolegy z Mostecka. Náš hlas bude určitě slyšet.

Věřím i tomu, že po dalších celostátních volbách do poslanecké sněmovny a po ustanovení vlády sociální demokracie bude budoucí vláda ČSSD činit jasné kroky pro posílení postavení Mostecka a pro vytváření pracovních míst v našem regionu. Mostečtí zástupci ČSSD jsou připraveni kdykoli v tomto směru pomoci.