MUDr. Jiří Koskuba

ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,66. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

29.01.2013 12:34:07 - sarka b.

Volební účast

Podle vás by stejná účast jako v případě prezidentské volby měla být i u ostatních voleb. Nemyslíte ale, že by si volba při nejmenším na komunální úrovni zasloužila také změnit v přímou? A co volby do PS? Vím, že uvádíte možnost preferenčních hlasů, ale nemyslíte přesto, že by si volební systém zasloužil změnu?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

30.01.2013 20:40:50 - MUDr. Jiří Koskuba

Ale na druhé straně si přiznejme, že ani příliš mnoho opakovaných změn (a to nejen volebního zákona) není vždy ideální. Jen tak mimochodem - pohleďte na některé reakce dokonce údajných tzv. osobností na poslední svobodné demokratické volby krajské či pak přímé prezidentské. A kupodivu jen z jedné strany barikády.  Ve vší úctě, v demokracii je úplně jedno, zda-li se i mně osobně výsledky volby líbí, či nikoliv. Zda uspěl můj kandidát, nebo ne. Jistě, mohu nesouhlasit, ale nikoliv hysterčit a vyvolávat nenávist. Mimochodem, něco mi to připomíná. Byť ani já v počátku padesátých let ještě nežil a v roce 1968 mi bylo 13. Že bychom jen opsali jakýsi bludný kruh a v Ústavě ČR nám opět chybí článek určující, která a jediná strana nás smí zastupovat? To snad ne.

Můj skromný názor je tedy ten, že bych zatím příliš současný zavedený systém neměnil. Pouze ještě více bych snad posílil možnost preferovat jednotlivé lidi uvedené na kandidátkách.

Na druhé straně problém vidím ve značné neúčasti. Přitom nehodlám zpochybňovat právo nevolit. Ať už je postaveno na pohodlnosti, nerozhodnosti nebo znechucení.

Přeji hezký den