JUDr. Miroslav Antl

  • BPP
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,89. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

31.01.2013 10:35:04 - masa

Osobně jsem byl znechucen průběhem těch voleb předchozích

Pane senátore, dobrý den. První přímá volba je za námi. Mohu se zeptata na Vaše dojmy? A také by mě zajímalo, zda když bude chtít Zeman za 5 let kandidovat znovu bude muset znovu sbírat podpisy, nebo v případě obhajoby již nejsou nutné? Děkuji za odpověď a názor.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

02.02.2013 13:00:10 - JUDr. Miroslav Antl
Zdravím Vás!

Jsem fakt rád, že proběhla přímá volba, když si občané zvolili svého prezidenta sami – a odpovědnost nespadá na členy Parlamentu ČR. Osobně jsem byl znechucen průběhem těch voleb předchozích, kdy prezidenta Klause ještě volili senátoři a poslanci. Navíc účast voličů (zejména těch mladých) při volbách byla nevídaná – a doufám, že je výsledek neodradil od dalších voleb komunálních i parlamentních.

Pokud nedojde ke změně Ústavy ČR a navazujících „volebních zákonů“ a nový prezident ČR Miloš Zeman bude chtít kandidovat za pět let znovu, budou pro něho platit stejné podmínky jako pro ostatní kandidáty. A tak by musel i on znovu sbírat podpisy, neměl-li by podporu (podpisy) poslanců a senátorů. Ale (snad) uvidíme, co bude za pět let v České republice…   

Miroslav Antl

(senátor)