Mgr. Jiří Dienstbier, ml.

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,35. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

13.02.2013 14:46:31 - demokrat

politická kultůra

Pane Mgr. Dienstbiere. Jsem řadový občan ve věku 59 let. Začal jsem vás poslouchat a sledovat při prezidentských volbách. Byl jsem na vahách koho volit. Předpokládal jsem, že budu volit pana Zemana, ale pak jsem si to rozmyslel a volil jsem pana Schwarzenberga. Musím vám však řici, že se mně velice líbilo Vaše vystupování v Hyde Parku, kde jsem váhal, zda vás nebudu volit za prezidenta. Pak jsem však od toho upustil a přiklonil jsem se k panu Schranzenberkovi. Nijak jsem při této volbě nepříhlížel k politickému zařazení, ale k osobnosti kandidátů. Z nich mně nejvíce oslovit právě pan Schwarzenber pro svoji politickou kultůru, svůj nadhled tvz. lidský nekonfliktní přístup a umět se povznést nad útoky vůči jeho osobě a nepoužívání podpásovek vůči soupeři.
Následně jsem pak sledoval vaše přímé výroky v televizi, které však ne vždy mají takovou politickou kultůru, což vám velice škodí. Váš otec uměl vystupovat s větším nadhledem vůči soupeřům a k tomu by jste se měl vrátit. Myslím si, že by jste mohl být nejlepším kandidátem na prezidenta za 5 let. Tím neříkám, že by jste neměl kritizovat soupeře, ale chce to dělat s větší noblesou a s nadhledem Vašeho otce. Vím, že chcete být za každou cenu upřímný ve svých názorech, což je určitě správné. Jak jsem však řekl, chce to větší nadhled a nad některé věci se povznést a říkat je jinak. Myslím si, že jste toho schopen, neboť jste inteligentní a vzdělaný. Takže spíš než dotaz byla má otázka míněna jako rada obyčejného řadového občana, který není nijak politicky profilován a příhliží jen k osobnostem, ať je na kterékoliv straně politického spektra. Byla by škoda, kdyby jste se nechal v politice zatlačit na druhou kolej.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

Tento dotaz čeká na zodpovězení.