Milan Chovanec

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,82. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

13.02.2013 18:34:14 - Jarka Nová

V březnu 2009 vznikl odbor zdravotnictví jako samostatný odbor

Vážený pane hejtmane - mám na vás dotaz - proč po nástupu sociální demokracie na kraj se tolik rozrostl počet pracovníků na odboru zdravotním. Jaké nové úkoly plní - znám tuto agendu - děkuji Škrábková

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

26.02.2013 10:09:25 - Milan Chovanec
Vážená paní Škrábková,

děkuji za Váš dotaz. Píšete-li o nástupu sociální demokracie na kraj, máte na mysli dobu po volbách v roce 2008.

V březnu 2009 vznikl odbor zdravotnictví jako samostatný odbor. Do té doby existoval společný odbor sociálních věcí a zdravotnictví. Protože však agenda tohoto odboru byla značně rozsáhlá, rozhodlo tehdejší vedení kraje, v čele s hejtmankou Miladou Emmerovou, o oddělení odboru zdravotnictví jako samostatného. V počátcích fungování tohoto odboru zde pracovalo 9 zaměstnanců. Postupem času však docházelo k rozšíření jeho agendy – vznikla Zelená linka, určená pro vyřizování dotazů veřejnosti týkajících se zdravotnictví, bylo potřeba předejít kumulaci funkcí na odboru, ze zrušeného odboru právního přešli jeho členové na jednotlivé odbory, tak aby právníci pracovali vždy v konkrétním rezortu, dále byl zaveden systém, kdy nemocnice jsou pověřeny službou obecného hospodářského zájmu, přičemž vznikla potřeba naplňování systému kontrolovat. Všechny tyto důvody vedly k tomu, že se během roku 2009 zvýšil počet zaměstnanců odboru zdravotnictví na 15. V současné době na tomto odboru pracuje 14 zaměstnanců.

Milan Chovanec

hejtman Plzeňského kraje