JUDr. Miroslav Antl

  • BPP
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,89. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

16.02.2013 11:53:28 - filip meciar

Postojem svých kolegů jsme byl znechcen

Od:filip meciar
Dotaz:Poslanci v týdnu odhlasovali změnu Ústavy, která omezuje trestněprávní procesní imunitu pouze na dobu trvání mandátu poslance a senátora. Zákon už jednou prošel PS, ale neprošel v senátu. Jak se k němu postavíte nyní? A nemyslíte si, že by se měl zákon ještě zpřísnit – třeba o odebrání platu odsouze-nému či pozbytí mandátu v případě odsouzení, což PS také projednává?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

19.02.2013 9:42:12 - JUDr. Miroslav Antl
 Proč tak útočně…?

Měl byste se nejdříve podívat, jak jsem hlasoval v Senátu Parlamentu ČR, byl jsem zpravodajem, když Senát neschválil původní poslanecký návrh – a velmi jsem to kritizoval, když jsem byl postojem svých kolegů doslova znechucen. Zrovna tak byste zjistil, že jsem vzápětí poté podal návrh stejné novely Ústavy ČR na omezení imunity senátorů, poslanců a soudců Ústavního soudu, která prošla Senátem PČR ještě dříve než poslanci podali návrh na tu aktuálně projednanou, resp. schválenou. Opakovaně jsem se mediálně jednoznačně vyjádřil, tak se mne, prosím, neptejte, „…jak se k tomu postavím nyní...“.

Pokud Vás můj názor skutečně zajímá, podívejte se na moje webové stránky www.miroslavantl.cz, anebo do archivu stránek www.parlamentnilisty.cz = odpovědi z 6.5. a z 18.5.2012.

A pokud jde o další zpřísnění, resp. zúžení, imunity ústavních činitelů, jsem samozřejmě pro další změny Ústavy ČR v tomto smyslu. Ale nejprve musí Senátem 3/5 většinou projít ten návrh současný. No, pro jistotu zdůrazním, že naprosto logicky a neměnně podpořím návrhy, o nichž se zmiňujete…

Ostatně ve stejném smyslu jsem se vyjádřil i pro Radiožurnál hned v pátek 15.2.2013 večer v pořadu „Stalo se dnes“ = http://www.youtube.com/watch?v=sF-nobnPQ68&feature=youtu.be

Miroslav Antl

(senátor)