Ing. Zdeněk Škromach

Hezký večer.
  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,97. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

20.03.2011 9:30:05 - irenka

Zpátky do Afriky

Pane senátore, článek o vůdci kmene Kimbrů je docela vtipný. I v současnosti některé africké kmeny posadí staré a slabé pod strom a tam holt umřou. Nikdo se proti tomu nebouří, protože je to staletý zvyk a oni si to neumějí jinak představit. Náš důchodový systém je v podstatě také zvyk, aby se to změnilo, koalice horečně vymýšlí i nesmysly, jaký postup byste zvolil Vy? Zdá se, že to nejde změnit přes noc, jak dlouho by trvalo zavést model vaší strany a kdy by byly vidět jeho výsledky? díky vokounová

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

25.03.2011 10:46:46 - Ing. Zdeněk Škromach
Vládní koalice nás chce asi opravdu vrátit do Afriky, protože nechce slyšet naše argumenty proti své reformě, která rozvrátí dnes spolehlivě fungující průběžný důchodový systém i veřejné finance. Je příliš zaujata privatizací průběžného důchodového pojištění, který chce oslabit, aby donutila lidi více spořit do soukromých fondů. My navrhujeme zachovat průběžný systém v současné podobě, protože zajišťuje velmi dobře naprostou většinu občanů a chceme podpořit pouze větší rozvoj doplňkového systému penzijního připojištění se státním příspěvkem, které je třeba reformovat, aby bylo schopno vytvářet doplňkové důchody, které se postarají o větší ekvivalenci důchodů těch, kteří si budou chtít nebo moci dovolit spořit. Výsledky v důchodových systémech nejsou vidět ze dne na den, ale pokud by se podařilo přeměnit ve skutečné důchody cca 200 mld. Kč, které jsou dnes na účtech účastníků penzijního připojištění se státním příspěvkem, byly by vidět během několika málo let.