JUDr. Marie Nedvědová

  • BPP
  • Česká Lípa
  • zastupitelka obce
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,44. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

05.03.2013 17:00:43 - Jarka Nová

V minulosti, když byl dán důvod k podání žaloby skutečný, se tak nečinilo

Proč máte strach o obraz ČR v zahraničí kvůli ústavní žalobě na prezidenta? Já si myslím, že obraz už je dávno hotový s tím co hlava státu - mylím tim Klause - v zahraničí vyváděla a s čím argumentovala.
Ústavní žaloba byl poslední zoufalý pokus usměrnit narcisy - i ty budoucí co přijdou. Takéí to by zoufalý pokus zastat se obyčejných lidí. Ale na ty vy poslanci a někteří senatoří nemyslíte, hlavně, že se dobře vede vám.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

06.03.2013 14:00:47 - JUDr. Marie Nedvědová
Dobrý den, ústavní žaloba je jen jeden z důvodů, který může zhoršit pohled zahraničí na Českou republiky. Neobávala bych se toho, kdyby ten důvod k podání žaloby byl skutečně natolik závažný, aby žaloba byla dostatečně důvodná. V minulosti, když byl dán důvod k podání žaloby skutečný, se tak nečinilo. Tím myslím především rozdělení Československa, což by se dalo považovat za velezradu, neboť byla narušena celistvost státu. Nezastávám se tím samozřejmě pana Klause, ale pro žalobu na velezradu musí být dán skutečný zákonný důvod a nikoliv důvody malicherné. Není mi vůbec.. zřejmé, proč si myslíte, že se jedná o pokus zastat se obyčejných lidí. Pokud by se mělo jednat o pokus zastat se obyčejných lidí, pak by ta žaloba měla být podána ze zcela jiných důvodů. V té podobě, v jaké byla podána nemá absolutně žádný dopad na "obyčejné lidi" a nepomůže to ani lidem poškozeným. Navíc je zarážející, že senát podává žalobu i z důvodů, které se udály před pěti lety. Proč tedy nekonal již tehdy. Přijde mi to pouze jako alibismus senátu a senátorů. S kritikou vládní garnitury s vašim názorem souhlasím, ale uvědomte si, že chování poslanců, senátorů a vládních špiček je obraz chování a nálad většiny společnosti.
S pozdravem dr. Nedvědová