Mgr. Jana Černochová

  • ODS
  • ministryně obrany
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,54. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

09.03.2013 10:27:46 - petr lexa

O novém šéfovi NKÚ není ještě ani zdaleka rozhodnuto

Proč útočíte na Bendu kvůli tomu, že by přenech post prezidenta NKÚ opozici? S odborníky jste se chlubili i před volbami, a jak vám fungují reformy? Nemyslíte si, že by větší shoda napříč stranami současné politické kultuře pomohla? A navíc ODS, má být stranou demokratickou a v tomto případě mi vaše reakce moc demokratická nepřijde. ODS vládne, a ne moc dobře, proč tedy musíte mít všechno? Lepší se zaměřit na stranu, které ubývají voliči. Nemyslíte? Děkuji za odpověď

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

14.03.2013 14:50:58 - Mgr. Jana Černochová

Dobrý den, jak jste se již možná dozvěděl z médií, o novém šéfovi NKÚ není ještě ani zdaleka rozhodnuto, i když je pravda, že tento proces trvá už příliš dlouho. Politika je především o kompromisu a my se snažíme najít shodu napříč politickým spektrem. Mrzí mě jen fakt, že i přesto, že se prezident NKÚ volí v Poslanecké sněmovně, nebyly se poslanci schopni dohodnout na někom, kdo není nominantem žádné z politických stran. A co se týká pana Bendy. V první řadě bychom měli být loajální vůči své vlastní straně. Pan Benda mě proto velmi překvapil tím, že poté, co jsme se na jednání klubu jasně shodli na naší kandidátce, říkal novinářům něco úplně jiného, a to, že by to místo měla dostat opozice. Jak už jsem řekla, střílíme si tím góly do vlastní branky. Prostě principiálně není správné dozvídat se takové výroky svého kolegy z médií. 

 S pozdravem,

Jana Černochová